Om oss

Hej! Jag heter Catrin Kylberg och det är jag som grundat Idyllien tillsammans med min familj. Idyllien är ett gotländskt företag helt och hållet tillägnat välgörenhet...

Vad som började som ett familjeprojekt när vår dotter blev sjuk, har idag vuxit till en plattform för att hjälpa andra i vår situation.

I vår butik i Visby, i samma rosa hus som vi har vårt andra hem, har vi fyllt hyllorna med produkter och hantverk inspirerade av det liv vi själva lever på Gotland. Här finns drömska dofter för hemmet och kroppen, mjuka och ekovänliga badtextilier, vackra inredningsdetaljer, strandkläder, accessoarer och presenter - alla framtagna för ett huvudsyfte; att skapa överskott till våra välgörenhetsprojekt.

Idyllien säljer bra saker för att kunna göra bra saker för familjer med svårt sjuka barn. Vi använder Idyllien som plattform för att skapa vinster till Idyllienhoppets välgörenhetsprojekt, vilket självklart innebär att vi inte tar ut någon egen vinst ur vårt bolag. 

Idyllien drivs som ett AB, men utan eget vinstuttag – Idyllienhoppet består av ett öronmärkt klientmedelskonto helt låst för projekten och belastas inte med några som helst administrativa kostnader. En donation på 10 kr till kontot betyder att 10 kr används oavkortat i projekten. Verksamheternas ekonomi överses självklart av extern redovisningsfirma och auktoriserad revisor. 

Sedan Idyllienhoppet grundades år 2017 har vi tillsammans samlat ihop cirka 350.000 kronor. Dessa medel används till projekt kring familjer med svårt sjuka barn, med målet att förbättra tillvaron under längre sjukhusvistelser. För att veta att vi gör rätt saker på sjukhusen har vi ett nära samarbete med Sveriges Lekterapeuter. De finns på plats nära barnen och deras familjer och ser därför vilka insatser som gör skillnad för flest.

Vår yngsta dotter Leia gick bort i cancer. Vi vet därför att det är en hel familj som drabbas, inte bara den som blir sjuk. Vi startade Idyllien som ett positivt familjeprojekt under en tid då vi kämpade mot hennes sjukdom. Det var så viktigt att försöka njuta av livet när vi kunde tillsammans med våra barn. Nu finns inte Leia hos oss längre, men Idyllien gjorde en stor skillnad för vår familj som en kreativ plattform vi kunde samlas kring när det var som svårast. Därför har vi bestämt oss för att Idyllien ska få göra skillnad för även andra familjer med svårt sjuka barn och kommer därför avsätta allt överskott från vår verksamhet till detta ändmål. Det innebär att vi som ägare inte tar ut någon egen vinst ur bolaget. Idyllien ska vara ett kreativt verktyg och en kanal för att skapa vinster för våra stödprojekt. http://www.idyllienhoppet.org/   

Catrin Kylberg, grundare av Idyllien
Richard Kylberg & Leia
Butiken i Visby